Hjärt-Lungfonden avslutar samarbetet med Becel




Hjärt-Lungfonden har beslutat att avsluta samarbetet med Becel på grund av oklarheter i hur hälsosamt margarin är. Detta trots att Becel tidigare betalat dem mångmiljonbelopp årligen för att få använda HLF:s symbol. Tydligen värderar HLF sin integritet högre. Rimligen är detta ett hårt slag mot trovärdigheten hos Becel:s marknadsföring.

För den som vill läsa mer om bakgrunden till detta kan gå in och läsa mera på www.kostdoktorn.se , klicka på bilden ovan eller föjla kostdoktorns länk i marginalen till vänster.

BOJKOTTA BECEL / UNILEVER




Får företag ta till vilka knep som helst för att sälja mer av sina produkter?

* Lura friska människor att tro att de är sjuka? Att de riskerar dö om de
inte äter onaturliga kemikaliefyllda lightprodukter?

*Gömma varrningstexten för barn, ammande och gravida som inte får
äta dem?

*Dölja köpt reklam i tidningar som redaktionellt material?

*Via PR-företag utbilda journalister i att naturligt fett är farligt,
och att de egna konstgjorda fetterna är nyttiga?

Att försöka sälja mer till priset av människors hälsa bör inte vara
acceptabelt. Unilevers marknadsföring är därför djupt oetiskt. Hjälp till att
förbättra världen. Bojkotta Becel och tillverkaren Unilever. 



Bojkott

Unilever, företaget bakom Becel, kanske tror att deras pengar kan få
folk att tro på vad som helst.
Men de som tröttnat på att bli lurade kan lätt slå tillbaka. Gratis, och med en minimal arbetsinsats.


Unilever producerar många olika konsumentprodukter.
Att köpa dem ger företaget resurser att fortsätta sin marknadsföring. Man kan lätt välja andra, likvärdiga produkter.
Om tillräckligt många bojkottar dem lär de sig en läxa som verkligen känns.





Produkter

Här är Unilevers samtliga varumärken:


Filmhelg

I helgen har vi sett några filmer.
Det var länge sedan vi såg så här många efter varann.
Riktigt kul faktiskt.
                    

Efterrätt vill man ju också ha.

MANDELBISKVIER

12 st.

200 g Mandel
1 krm Vaniljpulver
6 Äggvitor
                                         
Smörkräm

100 g smör
1 äggula
1 tsk vaniljarom alt vaniljpulver

60 g Mörk Choklad 70 % el 86%


Mal mandeln med kaffekvarn el dyl.
Blanda i vaniljpulver.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda mandeln/vaniljpulvret med de vispade äggvitorna. Rör i hop dem försiktigt.

Lägg ett bakplåtspapper på en ungsplåt och lägg ut 24 st klickar på plåten med en tesked.

Gräddas i mitten av ugnen i 175 grader i 10-15 minuter. När det är torra och fina i botten är de klara.

Tas ut och får svalna på bakplåts papperet.

Smörkrämen blandas genom att alla tre ingedienserna blandas samman.

När Kakorna har svalnat smältes chokladen i vattenbad och överdelen på alla kakorna doppas i choklad och lägges sedan så att choklade ges möjlighet att stelna. Med fördel i kylskåp.

När chokladen stelnat breder man på ett halvcentimeter tjockt lager smörkräm på en kaka och sedan tar man ytterligare en och fäster mot smörkrämen så kakan blir dubbel. Sedan är det bra om kakan får vila en stund i kylen så att smörkrämen också får stelna lite.

Sen är det bara att ÄTA OCH NJUTA.

1 kaka ger ca:

2,64 g Kolhydrater
6,8 g Protein
19,48 g Fett

Lördagens Middag i LCHF-stil

Fläskarré med hemlagad bearnaise-sås och sallad.



Fläskarré stekes i rejält med riktigt smör med kryddor efter eget önskemål.

Bearnaise-sås

4 port.

6 äggulor
400g smör

1 scharlottenlök
15 vitpepparkorn
1 msk torkad dragon
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl vatten

1 msk persilja
1-2 msk dragon färsk el torkad ( ta mindre mängd om den är färsk )
citronsaft färskpressad (efter smak)

Börja med att skira smöret.
Låt det sjuda på svag värme tills allt har smält och ställ det sedan på sidan en stund så att allt det vita grumliga i smöret får sjunka till botten.

Hacka löken grovt och krossa vitpepparen.
Blanda detta med dragon vinäger och vatten i en kastrull och koka det på spisen.
När det är halva vätskemängden kvar (ca 3/4 dl) så silas lök och kryddor bort och vätskan behålls.

Häll vinägervätskan i en tjockbottnad kastrull och blanda i äggulorna.
Sätt värmen på lägsta möjliga (1:an) och vispa nu hela tiden och det är viktigat att vispa runt om hela botten på kastrullen så inte äggulorna koagulerar någonstans.

Vispa tills det får en lite tjockare fluffig konsistens, något tunnare än majonäs.
Ta det då av plattan och ställ på stadigt underlag.

Nu skall det skirade smöret tillsättas och det gör man genom att tillsätta detta i en tuff jämn stråle samtidigt som man vispar hela tiden.

Häll i smöret tills du ser att du kommer till det vita bottenslammet och det skall INTE med.

Tillsätt nu persiljan, dragonen och citronsaften.

Skulle nu såsen behöva värmas lite så kan du göra detta genom att sätta den på spisen igen på lägsta värmen och samtidigt vispa hela tiden runt hela botten.

1 port av bearnaies-såsen ger:

2,32 g Kolhydrater
4,1 g Protein
41,34 g Fett


Middagen var riktigt smaklig och Bearnaies-sås är mycket godare hemlagad än gjord på pulver
OCH NYTTIGARE!!!



Nytt inköp - Kaffekvarn blev till LCHF-TUNNPANNKAKOR

Som sagt I går fredag gjorde jag ett nytt inköp till mitt kök.
En kaffekvarn.


Och det kan ju tyckas lite märkligt eftersom jag INTE DRICKER KAFFE.
Men syftet med den var inte att mala kaffe bönor utan att i stället kunna mala t ex nötter och kokosflingor till mjöl.
Och det fungerade alldeles utmärkt.

Så i går fick min familj

LCHF-Tunnpannkakor till middag.

Det innebar:

KOKOSPANNKAKOR

     

Recept:

4 port:

10 ägg
1 påse kokosflingor
5 dl vispgrädde
50 gr. smör

Mal kokosflingorna i kaffekvarnen
 (Bullit går oxå använda om ni har en sån).

Blanda alla ingredienserna utom smöret och låt det svälla ca 15 -30 minuter.

Innan du börjar steka smält smöret och vispa ner i smeten.

Stek på medelstark värme.

Jag hade 1 dl smet till varje pannkaka och jag slog bara det mitt i pannan från dl-måttet och brydde mig INTE om att vicka på panna för att sprida ut smeten, kakan behöver vara lite tjock för att gå att vända.

Låt de steka till fin färg.

Jag serverade Önos Lågkalori-Hallonsylt till, den innehåller "endast" 9 gr Kolhydrater/100gr (nästan tillåten)
och vispad grädde.
Vi hade också stekt bacon till för den som ville att det skulle bli lite mer "matigt".

Det vart supergott och man vart kanon mätt!

1 portion Kokospannkaka ger:

2,55 g Kolhydrater
6,76 g Protein
34,8 g Fett

Då har jag INTE räknat med sylt, grädde och ev, bacon.

Ja, det är bara att prova för den som vill.

Ugnsstekt kotlett med Sambal Oelek och grädde



Ugnsstekt kotlett med sambal oelek och grädde

8 portioner

Fungerar lika fint med kyckling eller nötkött.


8 fläskkottletter med ben

2 dl creme fraiche

3 dl vispgrädde

2 tsk sambal oelek

1 dl soja, gärna japansk

3-4 pressade vitlöksklyftor för den som vill ha mer hetta


Gör så här:

1. Lägg det råa köttet i ugnsfast form. Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå över.

2. Stek i 60-75 minuter i 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen

Serveras med en halv knytnäve Ovanjordgrönsaker* och vatten att dricka till.

*= innebär grönsöker som växer ovan jorden, de innehåller mindre kolhydrater.

1 port. ger:

3,91 g Kolhydrater
22,55 g Protein
33,7 g Fett

Räknat på 1 port Fläskotlett 100 g (benfri) och inga grönsaker inräknade.


Ny design - riktigt nöjd med mig själv faktiskt.

Ja, nu är mitt knåpande klart.... flera timmar har det tagit för jag e ju kass på detta så det går så sakta.
Jag får sitta och klicka mig fram och tillbaka hela tiden.

Men nu är jag nöjd i det stora hela i alla fall, får väl se hur länge det varar.

Har lagt opp en del nya länkar under en ny länkkategori oxå.

LCHF-Länkar.

Där finns massor av läsvärda sidor.

Nu ska jag prova mig på att sova lite eftersom det är "missinassen"

God Natt och Sov Gott!


Ombyggnad

Idag så håller jag på att företa mig en liten ombyggnad av designen här så om det ser knasigt ut i bland så får ni stå ut med det.

:-)


RSS 2.0