Ugnsstekt kotlett med Sambal Oelek och grädde
Ugnsstekt kotlett med sambal oelek och grädde
8 portioner
Fungerar lika fint med kyckling eller nötkött.
8 fläskkottletter med ben
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 dl soja, gärna japansk
3-4 pressade vitlöksklyftor för den som vill ha mer hetta
Gör så här:
1. Lägg det råa köttet i ugnsfast form. Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå över.
2. Stek i 60-75 minuter i 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen
Serveras med en halv knytnäve Ovanjordgrönsaker* och vatten att dricka till.
*= innebär grönsöker som växer ovan jorden, de innehåller mindre kolhydrater.
1 port. ger:
3,91 g Kolhydrater
22,55 g Protein
33,7 g Fett
Räknat på 1 port Fläskotlett 100 g (benfri) och inga grönsaker inräknade.
Bra blogg du har, förresten har du nått tips på vad jag ska ha en tävling om, svara gärna i en komentar på min blogg! :] ^^
Det där är den godaste maträtten jag vet.
Går även att göra med fläskfile, hur gott som helst!