Lördagens Middag i LCHF-stil

Fläskarré med hemlagad bearnaise-sås och sallad.



Fläskarré stekes i rejält med riktigt smör med kryddor efter eget önskemål.

Bearnaise-sås

4 port.

6 äggulor
400g smör

1 scharlottenlök
15 vitpepparkorn
1 msk torkad dragon
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl vatten

1 msk persilja
1-2 msk dragon färsk el torkad ( ta mindre mängd om den är färsk )
citronsaft färskpressad (efter smak)

Börja med att skira smöret.
Låt det sjuda på svag värme tills allt har smält och ställ det sedan på sidan en stund så att allt det vita grumliga i smöret får sjunka till botten.

Hacka löken grovt och krossa vitpepparen.
Blanda detta med dragon vinäger och vatten i en kastrull och koka det på spisen.
När det är halva vätskemängden kvar (ca 3/4 dl) så silas lök och kryddor bort och vätskan behålls.

Häll vinägervätskan i en tjockbottnad kastrull och blanda i äggulorna.
Sätt värmen på lägsta möjliga (1:an) och vispa nu hela tiden och det är viktigat att vispa runt om hela botten på kastrullen så inte äggulorna koagulerar någonstans.

Vispa tills det får en lite tjockare fluffig konsistens, något tunnare än majonäs.
Ta det då av plattan och ställ på stadigt underlag.

Nu skall det skirade smöret tillsättas och det gör man genom att tillsätta detta i en tuff jämn stråle samtidigt som man vispar hela tiden.

Häll i smöret tills du ser att du kommer till det vita bottenslammet och det skall INTE med.

Tillsätt nu persiljan, dragonen och citronsaften.

Skulle nu såsen behöva värmas lite så kan du göra detta genom att sätta den på spisen igen på lägsta värmen och samtidigt vispa hela tiden runt hela botten.

1 port av bearnaies-såsen ger:

2,32 g Kolhydrater
4,1 g Protein
41,34 g Fett


Middagen var riktigt smaklig och Bearnaies-sås är mycket godare hemlagad än gjord på pulver
OCH NYTTIGARE!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0